Křupavoučké bezlepkové vafle

25.06.2022

Rozmazlete se třeba hned po ránu těmito úžasně křupavými a nadýchanými vaflemi! Tohle je totiž ta správná snídaně do postele nebo na prosluněnou letní terasu, která se k nám dostala z Belgie či Francie. Oproti těm pravým belgickým si dnes přípravu urychlíme a místo droždí si uděláme variantu s kypřícím práškem do pečiva a samokypřící moukou od Doves Farm. 

Ingredience:

300 g Doves Farm samokypřící

5 g bezlepkového prášku do pečiva

50 g třtinového cukru

100 g rozpuštěného másla

500 ml kefíru

2 vajíčka

špetka soli


Postup:

  1. Nejprve si dejte nahřívat vaflovač. Není potřeba ho nijak vymazávat. Díky máslu v těstě se nic nepřilepuje.
  2. Pak si rozpusťte máslo a v míse ho promíchejte s kefírem.
  3. Přisypte všechny sypké ingredience - mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl.
  4. Přidejte dvě vajíčka. Není potřeba vyšlehávat bílky zvlášť, těsto bude i tak krásně nadýchané.
  5. Vše pořádně promíchejte a rovnou se pusťte do toho! Z tohoto množství těsta nám v klasickém vaflovači vychází cca 16 vaflí.