Hříšné tvarohové bezlepkové koblížky

26.06.2022

K vyzkoušení tohoto receptu mě inspiroval příspěvek přímo na facebookových stránkách Doves Farm. Recept jsem si maličko upravila, ovoněla a myslím, že výsledek je opravdu famózní. Dokonce jsme se doma shodli, že nám tyto koblížky chutnají více než klasické kynuté. Posuďte sami!

Ingredience:

240 g Doves Farm samokypřící

250 g plnotučného měkkého tvarohu 

3 vajíčka

50 g třtinového cukru

kůra z jednoho citrónu

větší špetka mleté vanilky

větší špetka soli

2 lžíce rumu

olej na smažení (míchám ho s trochou avokádového oleje s limetkovou nebo citrónovou příchutí)

Postup:

  1. Postup je velice jednoduchý. Veškeré ingredience kromě oleje na smažení společně pořádně promíchejte.
  2. Rozpalte si v hlubší pánvi nebo hrnci zhruba 5centimetrovou vrstvu oleje a pomocí dvou lžiček do oleje opatrně vkládejte hroudičky z těsta. Mezi každou hroudou nechávejte dostatek místa. Těsto se krásně nafoukne, a pokud by nemělo prostor, kam růst, spojí se vám koblížky do jedné velké placky.
  3. Hned po vložení prvních hrudek těsta snižte teplotu na sporáku. Pokud byste koblížky smažili moc rychle, nepropečou se a budou uvnitř syrové. Já na svém sporáku nastavuji číslo 6 z 9.
  4. Koblížky se vám začnou krásně nafukovat, některé také samy otáčet. Těm ostatním k rovnoměrnému osmažení dopomozte otočením. Každý koblížek osmažte krásně dozlatova, vytáhněte z olejové lázně a odložte na talíř vyložený papírovými kuchyňskými utěrkami, které odsají zbytečný tuk.
  5. Pokud chcete, můžete koblížky obalit v moučkovém nebo skořicovém cukru nebo v kombinaci moučkového cukru s troškou třtinového, který ovoníte mletou vanilkou.